لوگوی مجله بیدار

شماره‌ی ۴۸

در این شماره
داستان
مقاله
نقد
پادکست
ترجمه
نویسندگان
گویندگان
همکاری
جشنواره
کارگاه نویسندگی
در این شماره داستان مقاله نقد پادکست ترجمه نویسندگان گویندگان همکاری جشنواره کارگاه نویسندگی

جشنواره‌ی داستان کوتاه ایرانی فسون | مجله‌ی داستانی بیدار

برندگان


خبرهای جشنواره


درباره‌ی داوران جشنواره


پایان جشنواره


فراخوان نخستین دوره‌ی جشنواره‌ی داستانی فسون

بنویس، زیرا با نوشتن سهم بیشتر از خودت خواهی داشت.

داستان‌ها قدرت جادوگری دارند. نیروی پنهانی در داستان‌ها نهفته است که تا اعماق قلب و اندیشه آدمی نفوذ می‌کند. داستان‌ها تصاویر و لحظاتی فراموش نشدنی خلق می‌کنند و مثل دوربینی شگفت‌انگیز زندگی را با همه‌ی رنگ و بوی و طعم و درد و شادهایش ثبت می‌‌کنند.

جشنواره‌ی داستانی فسون در پی آن است که جادوی داستان‌گویی را در میان فارسی زبانان جهان گسترش دهد. زیرا بر این گمان هستیم که هنر داستان‌گویی نشانه‌ای گویا از رشد فرهنگی هر ملتی ست و داستان‌ها می‌توانند از ما آدمیان هوشیارتری بسازند. مردمانی که داستان می‌گویند و می‌خوانند و می‌شنوند درک بهتری از خود و دیگران و جهان دارند، کمتر حرف‌ها و درد‌های نگفته در گلوی شان گره می‌خورد و جان روشن و آرام تری می‌یابند. ما بر این باوریم که هنر داستان گویی می‌تواند از ما آدمیان تواناتر و از این جهان جای بهتری برای زندگی بسازد. و تاریخ به خوبی نشان می‌دهد: مردمانی در گذر زمان باقی مانده اند که نه ثروت و ارتش‌های بزرگ، بلکه داستان گویان بهتری داشته‌اند.

جشنواره‌ی داستانی فسون چند ویژگی جالب و کمیاب دارد:

نخست آن که آثار برگزیده‌‌ی شما در طول برگزاری جشنواره، تحلیل و بررسی می‌شوند و شرکت کنندگان می‌توانند به طور رایگان از نظرات کارشناسی درباره‌ی آثار خود نیز بهرمند شوند و نقاط قوت و ضعف داستان خود را ببینند. به عبارت دیگر این مسابقه می‌تواند برای علاقمندان داستان نویسی جنبه‌ی کارگاهی آموزشی هم داشته باشد.

ویژگی منحصر به فرد دوم جشنواره‌ی فسون آن است که شرکت کنندگان می توانند در کنار ارسال متن داستان، اثر خود را خوانده و فایل صوتی آن را نیز ارسال کنند که در صورت برخوردار بودن از کیفیت مطلوب، می‌توان متن و نسخه ی صوتی داستان را کنار هم در مجله ی الکترونیک بیدار و کانال رادیو ایرانمهر منتشر کرد. زیرا هدف نهایی ما داستان نوشتن، خواندن و شنیدن است.

سومین ویژگی این جشنواره آن است که شما می‌توانید هم زمان با داستان کوتاه و داستانک در مسابقه‌ی فسون شرکت کنید. زیرا نوشتن یک داستان کوتاه کامل ممکن است برای بسیاری از علاقمندان دشوار باشد، ولی نوشتن داستانک بیشتر تیزبینی و هوشیاری و خلاقیت می‌خواهد. بنابراین ما نه فقط به هنر نوشتن بلکه به نگاه و دریافت‌های هوشمندانه و زیبای شما نیز جایزه می‌دهیم.

به طول خلاصه در جشنواره‌ی فسون می‌توانید هم داستان هایی را بخوانید و هم بشنوید و هم از تحلیل و بررسی آن آگاه شوید.

نکات مهم برای شرکت در مسابقه ی داستان نویسی فسون:

یک: داستان های باید به زبان فارسی نوشته شده باشند.

دو : حجم آثار نباید کمتر از دویست و پنجاه کلمه و بیشتر از چهار هزار کلمه باشد. داستان خود را در فایل متنی یا ورد بفرستید.

سه: متن‌های ارسال باید دارای ویژگی ها و عناصر داستان باشند یعنی دارای روایت، شخصیت و فضا سازی باشند.

چهار: آثار ارسال نباید پیش تر منتشر شده و یا در مسابقه‌ی دیگری شرکت داده شده باشند. هر شرکت کننده می‌تواند با حداکثر سه اثر در این جشنواره شرکت کند.

پنج: آثار حتما به صورت فایل وورد به ایمیل مجله‌ی بیدار یا نشانی تلگرام آن ارسال شوند . ذکر نام نویسنده و شماره تماس یا نشانی تلگرام ضروری ست.

شش: موضوع و فضای داستان‌های ارسال شده باید به نوعی مربوط به ایران باشد. یعنی فضا و مکان و ماجرای داستان در ایران باشد یا زندگی ایرانیان را در هر گوشه از جهان نشان دهد.

هفت: فرستادن آثار به این جشنواره به معنای اجازه‌ی نویسنده برای انتشار داستانش در «مجله‌ی الکترونیک بیدار» و «کانال رادیو ایرانمهر» است.

زمان و شکل برگزای جشنواره فسون:

شما تا پایان مهرماه سال ۱۳۹۸ فرصت دارید آثار خود را به دبیرخانه‌ی جشنواره‌ی فسون بفرستید. ولی توصیه می‌کنیم ارسال آثار خود را به روز‌های آخر موکول نکنید زیرا هر چه زودتر کارهای شما به دست ما برسد فرصت و امکان بیشتری برای تحلیل و بررسی آن وجود دارد و شانس بیشتری برای دریافت نظرات تخصصی را خواهید داشت.

جشنواره‌ی فسون در حال حاضر به صورت اینترنتی و در فضای مجازی برگزار می‌شود. آثار ارسالی در فضای مجازی منتشر شده و آیین پایانی جشنواره و اعلام برندگان نیز در مجله‌ی اینترنتی بیدار و رادیو ایرانمهر اجرا خواهد شد.

شما می‌توانید آثار خود را به این نشانی ایمیل کنید: [email protected]

یا به این نشانی در تلگرام بفرستید: bidarmag@

جایزه و قدردانی

نخستین دوره جشنواره‌ی داستانی فسون سه برنده خواهد داشت که هیئت داوران از میان برگزیدگان اولیه آن‌ها را انتخاب خواهند کرد.

به برنده نخست یک میلیون تومان، برنده دوم هفتصد هزار تومان و برنده ی سوم پانصد هزار تومان تقدیم می‌کنیم. همچنین هدایایی به بهترین اجراهای صوتی داستان تقدیم خواهد شد. در کنار آن تلاش می‌شود زمینه ی معرفی آثار برگزیده‌ی جشنواره به شکلی شایسته صورت گیرد و در صورت امکان مجموعه‌ی آثار با اجازه‌ی پدیدآورندگان به صورت کتاب منتشر شود.

نخستین دوره‌ی جشنواره‌ی داستانی فسون را بنیاد فرهنگی و مجله ی الکترونیک بیدار و کانال رادیو ایرانمهر برگزار می‌کنند. سایت بیدار و کانال رادیو ایرانمهر در تلگرام و دیگه شبکه‌های اجتماعی تنها مرجع رسمی این جشنواره است.

این سخن ماست: بیداریم که ببینیم، بشناسیم و بنویسیم و بمانیم.

جشنواره‌ی داستان کوتاه فسون
خانه درباره‌ی ما خبرنامه تماس با ما پیوندها
© مجله‌ی داستانی بیدار.
درباره‌ی ما
خبرنامه
تماس با ما
پیوندها